Halvdag

Hej igen! Idag hade jag bara två lektioner eftersom dom skulle ha någon tävling nu på eftermiddagen. Kineser älskar sina tävlingar! Dom tävlar i allt. I helgen hade dom vem som kunde vara bäst värd/värdinna för ett tv program. Dom har även haft vem som målar snyggas på hattar, vem som skriver snyggast och så har dom haft tävling i engelska. Tävlingen idag var iaf som jag försod det att dom har byggt olika saker där ett egg ska ligga i. Sen ska man kasta det från fjärde våningen i någon slags pricktavla. Man får nog poäng för om man kommer närmast mitten och om ens ägg har klarat sig. Detta ledde iaf till att mina lektioner blev inställda. Och min första lektion imorgon är också inställd. Det är inte alls mycket kvar nu! Jag har iaf börjat göra en bok med mina elever så att jag ska komma ihåg dom. Dom får måla, skriva och färglägga vad dom vill så klistrar vi in alla i en bok sen. Detta var några av de teckningar jag fick idag :). Och nu får en bild på min fina ring också ;). Ikväll blir det stan och nattmarknaden! Hoppas alla har en bra dag. Kram

goodmorning!

Har inte alls sovit bra inatt, så blir det när man vänder på dygnet, har en mygga som biter en och surrar och har det varmt i sitt rum. Morgonen var ju också lite väl tidigt tycker jag. Jag laddar iaf upp med C-vitamin nu och hoppas att dagen går bra! :) Nu ska jag snart iväg till min första lektion.. Jag kanske lägger ut lite bilder på vad vi gör idag på lunchen beroende på om det blir bra eller inte ;) hehe KRAM!

Utekväll i Yueqing

Så för första gången sen vi kom hit så var jag, Emily och Anna ute i Yueqing. Vi hade en väldigt lyckad kväll. Det började med att taxin körde oss till klubben. När vi går ur ser vi två västerländska killar (det är typ aldrig man gör det här!) så vi bestämmer oss för att fråga vart dom ska. Vi följer efter dom i ca fem minuter men kommer aldrig ifatt och då svänger de in til sitt hotell. Så dem var nog bara har på buisness. Vi går till en liten affär brevid och köper risvin(50%) för 5 kronor och lite läsk att blanda det med. Vi kände att vi behövde lite för att våga gå in på klubben. Efter ett tag så går vi in iaf. Just då hade de något uppträdande på scen som precis var slut så när vi kommer in tänds alla lampor och alla verkligen glor på oss. Vi smiter iväg till toan och tar bakvägen ut. :P Vi går och köper mer läsk att blanda det sista risvinet med och en timme senare gör vi vår andra entré till klubben. Kinesiska klubbar är inte som svenska. Det är mest bord och inte alls ngt dansgolv eller bara ett litet. I detta fall fanns det bara en scen om man ville dansa. Vi tog iaf ett bord och jag erbjöd mig att köpa en öl så att vi kunde få sitta där ett tag. Jag betalar med en 100 och så går killen iväg för att växla den men han kommer tillbaka med den. Tydligen är det någon annan kille som har betalat och han köpte även in mer öl och ett frukt och grönsaksfat. :P Massa olika kommer fram och vill skåla med en (en kinesisk grej). Efter ett tag är  vi uppe på scenen och dansar och hade det jätte kul! :) En kinesisk tjej lärde oss en kinesisk dans som vi körde ett tag! Sen vid ett begav vi oss hem igen! Jag hade inte trott att det skulle bli så kul som det faktiskt blev :). Jag bjuder på lite bilder.
Utanför klubben i början :)
Ölen, frukten och grönsakerna!
Tjejen i vit tröja var det som lärde oss dansen här :)

Spontana turer gillar vi!

Hej igen!
Jag skämer ju bort er med inlägg idag! Vi var iaf nere på Emilys kontor för en stund sen. Där satt Apple och jobbade så vi började prata lite med henne. Bland annat om hennes syn på killar och vilken slags kille hon vill ha. Det är kul att höra. Ofta har de redan värsta planen för vilken typ av man de kommer ha. Sen helt plötsligt så säger hon att hon vill visa oss ett ställe. Så vi samlar ihop de pengarna vi har på oss och tar en taxi. Stället hon vill visa oss är en nattmarknad som vi inte visste att den fanns. Vi ser till så att alla köper en liten sak sen går vi och köper lite street food. Det blev typ friterad potatis med alger och chilli. Algerna var inte min favorit men potatisen var super god! Lite starkt bara. Sen tog vi en taxi tillbaka till skolan. Nu ska vi ut om ett tag och testa utelivet i Yueqing!
Emily och Apple :)
Emily köper ett par örhängen
Halsbandet jag köpte! Jag har varit på jakt efter ett stort halsband ett tag nu så detta blev jätte bra!
Fick betala 25 kronor för det så det var ju inte så farligt!

Två saker att vara avundsjuka på

Mitt fina blåa nagellack! Det är lite mörkare blåare på riktigt. Och sen min otroligt goda vattenmelon! :)
Jag slänger även in en bild på två av mina söta elever från 3C. :)

Dags för frukost!

Jag lyckas alltid vända på dygnet när det är helg. Jag vaknade precis och nu är klockan 12. Jag vet inte hur jag lyckas sova så bra fast solen skiner in. Nu blir det jobbigt att somna tidigt imorgon och sen gå upp tidigt på måndag...Nej nnu blir det frukost! Jag har faktiskt vattenmelon hemma :) Min nya favvo! Det är billigt också ;)

Walk down town..

Hej!
Idag så hade jag och Anna bestämmt att vi skulle ge oss ner på stan vilket vi gjorde runt klockan 12. Vi var duktiga och gick ner (tar ca en timme) fast det regnade och det är lerigt längst vägen ner. Dom har inte direkt trotoarer här. Vi började med att gå till posten eftersom jag skulle posta lite brev. (hehe nu är ni allt nyfikna vilka som ska få post eller hur? ;)) Men ja, det var inte det lättaste. Jag trodde allt gick bra tillslut men sen så visar hon att det kostar 335!!! Jag skickade liksom bara papper så det ville jag inte alls betala. Sen ringde vi Apple och frågade om hon kunde översätta. Det visade sig att hon hade valt ett brev som blir spårat hela vägen. Inte rkt vad jag behövde med tanke på att det bara var papper i "paketet". Så tillslut får vi henne att göra det till ett vanligt brev. Det kostade 16,50. Lite billigare..
Sen gick vi vidare till SouthStreet och mötte upp Hanna som satt på Bread Dream. Vi tog en liten fika där. Jätte goda jordgubbs milkshakes eller vad man ska kalla dom. Sen gick vi runt på marknaden ett tag. Vi kollade lite på underkläder. Men alla BH-ar som ser stora ut är stoppade med massa fyllning! Så nej vi hittade inga underkläder. Skor är också omöjligt. Dom har aldrig min storlek. :( Får kolla i peking sen.. Vi gick sen vidare till times square. Jag köpte telefonkort till mobilen och sen lite mat och så inne på supermarket.
Nu har jag varit hemma ett tag och är sjukt trött!! Vet inte alls varför. Jag tröstar mig med lite godis och så (det är ju trots allt helg ;) hehe) Jag funderar på att fixa mina naglar. Jag köpte ett coolt mörkblått nagellack idag som jag tror kan bli riktigt bra. Jag köpte även ett rött.
Jag hoppas allt är bra hemma!
Vi ses och hörs!

Shopping

Detta inlägg gör jag för att jag vet att Johanna vill se vad jag har köpt i Kina. Detta är shoppingen från Shanghai och Hangzhou.
Sommrigt linne köpt i Shanghai.
"äkta" Rayban :P Svarta på framsidan men med blommigt mönster på insidan.
I love Shanghai t-shirt.
Virkade ballerina från Shanghai
Svarta skor från Shanghai.
Vitt linne från Hangzhou.
Svart klänning från Shanghai.
En till svart klänning från Shanghai.
Och en vit t-shirt från Hangzhou som jag hade på mig idag. Orkade inte ta av den för att ta ett kort :P
Kjol från Shanghai :)

Hangzhou!

Hej!
Vi kom hem från Hangzhou i söndags och igår var jag tydligen också ledig ( vi fick reda på det eftersom Sidsel smsade och frågade söndag kväll eftersom det såg mörkt ut i Primary-building, det är ingen som informerar här inte..) Jag har varit för trött för att skriva i bloggen och är egentligen väldigt trött nu också. Men jag har en del bilder att visa så jag sammanfattar bara helgen snabbt. God västerländsk mat (Pizza, hamburgare, Starbucks, Pasta, pannkakor). Vi slapp folk som glodde på oss hela tiden. Istället var det vi som glodde på alla andra västerländska människor vi såg. Vi hade två roliga utekvällar. Vi tog en härlig cykeltur runt sjön som ligger mitt i staden. En mycket bra helg helt enkelt!
Första kvällen när vi kom dit tog vi bara en drink vid baren precis vid hostlet.
Vi gick till oldstreet där det mest var suvenir affärer.
Alla är iordningfixade innan vi skulle ut första kvällen.
Nachotallrik!! mums!
Drinkar under happy hour andra kvällen! Jag visade mina skilz att jag kan knyta körsbärspinnen med tungan!
Hanna försökte sno en taxi när vi inte fick tag i någon när vi skulle till en annan bar.
Dag nummer två. Ute på cyckeltur kring sjön.
Vid sjön, påväg till Starbucks.

hallojhalloj

Idag har det varit en ganska vanlig dag. Jag hade fyra lektioner. Idag var jag till och med duktig och orkade ta mig upp till frukosten klockan sju! Det ni! Under rasten så fixade jag så att jag fick lite av barnens mellis;) Det var ju faktiskt kaka idag! Jag körde med min vanliga "whats that? Is it good? Ohh you are going to give me some! Thats nice of you and not my plan at all".. Okej det sista säger jag inte fast jag skulle nog kunna göra det för jag tror inte att dom skulle förstå iaf. Men idag var det inte bara kaka. Det var någon drick grej också så jag frågade "whats that?" En kille svarar "sour milk". Men en annan tjej lyckas övertyga mig om att det är sött och inte surt. Jag kan säga att det var sur mjölk. Det var inte gott men det var inte äckligt heller... Nu kan jag iaf säga att jag har testat det! Jag imponerade även på mina elver med att säga " wo xi huan chu dan gao" vilket betyder jag gillar att äta kaka/tårta. Efter mina lektioner var klara och efter att ha ätit kvällsmat så gick jag och Anna ner till stranden. Allt vatten var borta men det var skönt att röra på sig iaf.
Imorgon åker vi till Hangzhou över helgen! Det ska bli awsome! Det är en mycket större stad så det finns västerländsk mat och det ska också finnas ett HM! Nästa vecka har vi bara fyra veckor kvar att undervisa och en av de veckorna är bara en halvvecka för vi har lov. Jag har mina sista två lektioner planerade vilket betyder att jag bara behöver planera 2 lektioner till! Jag kan inte fatta att det faktist börjar ta slut. För bara ett tag sen kändes det som att det var en evighet kvar tills det var slut. Det känns både bra och dåligt. Jag längtar hem efter Daniel, Nella, min familj och mina kompisar men samtidigt så kommer jag nog sakna läraryrket ibland och en del av mina elever! Jag kommer också sakna tjejerna jag bor med och att hela tiden vara omringad av olika kulturer! Att ha fått träffa så många olika människor från så många olika ställen i världen har varit väldigt kul och utvecklande.
Nu ska jag packa lite! Jag kanske skriver kort imorgon, annars hörs vi efter helgen. ;)

sleepy sunday

Hej!
Just nu kan jag inte få in kort vilket suger men jag kan berätta iaf. I lördags fick vi vara med i en film om brandsäkerhet som dem ska använda här i staden de kommande tio åren. Vi fick inte göra så mycket mer än att springa ut från en byggnad från 5:e våningen när dem fyllde den med orange rök men det var coolt i alla fall. Sen kom brandbilar dig och dem räddade några elver från en byggnad och dem visade hur man sprutade vatten med brandbilen. Jag måste säga att räddningen av eleverna gick väldigt sakta så jag litar inte helt på Yueqings brandkår. Jag kan säga att jag inte skulle vilja vara fast på tionde våningen i min lägenhet om det började brinna :P. Nu har jag i alla fall nyss gjort en power point som handlar om att beskriva folk. Jag hoppas att det är okej för Merre, Johanna, Robert, Niklas och Emily att ni är med i den :P. Igår var vi nere till south street på marknaden dem har där. Jag önskar att jag hade mindre fötter så att jag kunde köpa lite skor! Dem har sjukt fina skor! Massa högklackade och andra. Jag tror du högst ger än 50 kronor för ett par superfina högklackade. Men som sagt så har dem nästan aldrig min storlek. Jag skulle behöva 40 (har i vanliga fall 39) men dem har nästan aldrig storlekar över 38. Vi köpte mat på gatan. Något taiwanskt bröd som var väldigt gott! :) Nu ska jag kolla på 90210 och sen skriva till Daniel! Vi hörs :)

Då var det helg igen...

Ja nu börjar min tredagars helg :). Jag hade tre lektioner idag och alla var väl okej. Jag var inte tvungen att kasta ut någon av mina elever iaf. Nu väntar jag på att min film " I am number 4" ska laddas ner. Och senare idag ska jag prata med Daniel. Vi firar ett år tillsammans idag :) hehe Men ja det har inte hänt så mycket annat idag. Det har varit regningt här vilket är skönt eftersom vädret blir mycket svalare. I helgen har vi ingenting speciellt planerat än så vi får se vad det blir! Nu är det bara ca 4 veckor kvar att planera lektioner för. Sista veckan ska jag kolla på en serie med pingvinerna från Madagascar så det betyder att jag behöver bestämma för tre veckor till! :) Skäns skönt just nu att det börjar närma sig slutet, men det känns också tråkigt ibland. Speciellt när man har sina favortiklasser eller när man pratar med sina favorit elever. Av 700 elever är det ändå en del man kommer sakna :( Menmen, nu ska jag städa undan lite medans jag väntar på min film.
Sånger jag har fastnat på idag: Rolling in the deep och head, shoulders, knees, and toes.

Definition

Besvikelse: När man köper en liter "mjölk" och det visar sig vara äcklig youghurt.

Inte världens bästa dag...

Jag har nyss haft min sista lektion för dagen och jag fick världens "rage-utbrott" som Niklas skulle ha sagt. Såna jag i stort sett bara får när Nella inte lyssnar eller när Niklas retar upp mig tillräckligt. Det tar ändå ganska mycket för att jag ska bli så arg. Men idag smällde det. Första lektionen efter lunch var pratig och där började väl min irritation. Sen när jag kom till min sista lektion så var jag inte på bra humör. Lektionen börjar med att en flicka ramlar och får en bänk över sig vilket resulterar i en stor bula i pannan. (skulle kanske slängt in ordet "forehead" i min lektion om body parts också :P). Sen började två killar bråka. Alltså ett riktigt slagsmål så jag får gå in och dra isär dem. Deras kinesiska lärare kommer och tar ut dem två. Klassen är väl då lite orolig och det är ganska pratigt. Jag får dem i alla fall tysta och vi kan börja. Först placerar vi ut alla kropsdelar på en gubbe på tavlan. Sen får dem ett papper dem ska göra där dem namnger kroppsdelarna. Efter de flesta är klara säger jag att alla ska sätta sig och så läser jag upp svaren en gång så att dem kan träna på att lyssna på engelska och checka sina svar om dem är rätt. Då ser jag först hur en kille ställer sig upp och ska sparka en pappersboll till en annan kille. Det är då det brister. Utan att ens tänka på det så skriker jag till att han fan inte ska sparka någon boll i det här klassrummet. Elverna blir nog också lite chokade eftersom vissa hoppar till. Jag går dit och säger att han ska ge mig bollen och om han fortsätter får han gå ut. Jag börjar läsa svaren igen i vanlig ton. Då ser jag hur han tar fram en ny boll! Alltså dem här ungarna är så otroligt respektlösa ibland. Jag tror att det kan vara för att många av dem kommer från rika familjer och är bortskämda. Och många av dem har bara ingen respekt för västerländska lärare. I alla fall, denna gång går jag fram till han och skriker att han ska ut. Han vägrar så klart och sitter bara kvar i sin stol. Tur nog sitter han precis vid dörren så jag öppnar dörren och pekar. Ingen reaktion. Då tar jag tag i han, slänger ut han och smäller dörren i hans ansikte. Första eleven jag har slängt ut. Resten av lektionen sitter alla stilla och lyssnar i alla fall. Jag kommer nog inte vara den killens favorit lärare framöver men då kan jag bara säga att han är inte nära att vara min favorit elev heller. :) End of story.

Skola och supermarket

Hej!
Dagen började bra när jag gick in till min första lektion och flera utbrister "you look beautiful!" Jag hade inte gjort någonting speciellt idag med kläder eller smink så jag vet inte vad det var. Mina elever har börjat lugna sig med dem kommentarerna. Men med dem hade jag en jätte bra lektion. Denna vecka lär jag dem kroppsdelar. Lektionen efter var inte lika bra och dem på eftermiddagen var inte heller så bra. Men den sista lektionen var inställd eftersom dem hade brandövning idag. Fick se lite eld och lite brandbilar på skolan. Jag har fått reda på att en lektion imorgon också är inställd. Jag kommer inte ens ihåg sist jag hade en hel vecka utan att någon lektion var inställd eller förkortad. Både skönt och dåligt. Dåligt eftersom min planering blir lite dålig med tanke på att alla inte har gjort samma sak. Men det går väl att lösa det.
Efter kvällsmaten tog vi en taxi ner till supermarket. Vädret idag är hemskt! Det är så himla fuktigt! På morgonen kunde man inte se mer än 8 meter framför sig för att det var så dimmigt. Nu har det lagt sig lite men det är så varmt och klibbigt hela tiden. På supermarket köpte jag lite mat och vatten. Sen köpte jag tops. Är 1 krona ett bra pris för en midre förpackning med tops ? Jag tyckte jag gjorde värsta klippet iaf ;).
Juste, jag har också börjat testa min kinesiska med mina elever. Jag kan fråga "hur mår du?" och "vad heter du?" och dem förstår och svarar. Men när jag försökte med "var kommer du ifrån?" så förstod dem inte alls. Man får väl träna mer helt enkelt.
Hoppas allt är bra hemma i alla fall. Och om Niklas nu läser detta så GRATTIS igen till körkortet! :) Hoppas du hämtar mig från flygplatsen i sommar ;) hehe Hej så länge!

Back on track!

Hej igen!
Visst har ni saknat mig?! :D hehe. Mitt internet har inte fungerat som det ska den senaste tiden. Vi hade ett lov på nästan en vecka och det betyder att dem flesta lämnar skolan och åker ut och reser. Men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra eftersom jag inte hade någonting speciellt planerat och jag har inte så jätte mycket pengar. Så jag bestämde mig för att vara kvar här och bara åka till någon stad i närheten. Men ja mitt internet slutar fungera, vilket betyder att jag inte kan kolla på ställen att åka, vilket betyder att jag blir fast här hela lovet. Internetkillen jobbade inte heller så jag kunde inte få mitt internet fixat. Men men, jag överlevde iaf. Jag roade mig med att kolla på filmer jag hade nerladdat, jag pratade en del med Daniel, jag gick på promenader och planera lite lektioner.
Nu har jag i alla fall internet igen och jag har bara fem veckor kvar att planera lektioner för! Det kommer nog gå snabbt nu. Jag längtar hem så jag har inte så mycket emot det, men samtidigt så vill jag njuta av den tiden jag har här också. Jag ska satsa på att lära mig lite kinesiska den sista tiden. Det är ju inte så kul att komma hem efter ett år i Kina och knappt kunna någonting :P. Men nu väntar lektionsplanering! :)
Jag skriver väl sen och jag hoppas att jag får någonting intressantare att skriva om än min "semester" hemma på rummet. )

RSS 2.0