Promenad i Yueqing

Idag har vi haft världens underbaraste väder. Efter att ha sovit ut så gick vi ner och käkade lite mat. Sen tog vi en promenad i byn brevid skolan. Det var så himla varmt och skönt. Man kunde lätt ha kunnat gå i shorts och linne. Jag hade dock långbyxor eftersom alla mina shorts jag har med mig är ganska korta. Måste ju shoppa snart ;). Jag lägger in lite bilder jag tog under promenaden. :)
Här har vi skolan om man står på utsidan. Det blåa är poolen, men det finns inget vatten i den än. :(
Vi har massa ankor som simmar runt i vattnet.
Vi har en kyrka mitt i allt.
Här samlar dom upp allt skräp som folk bara kastar i ån.
Man kan se vår skola sticka upp där borta. Ville bara vissa hur det ser ut runtomkring skolan.
Okej, bli inte avundsjuka nu men så här satt jag på balkongen i 2 timmar idag. ;)

Weekend i Wenzhou

Hej!
Helgen har varit mycket kul och spännande. Vi tog bussen till staden brevid som heter Wenzhou. En mycket större stad än den vi bor i. Efter att ha blivit lurade av taxichauförer och blivit guidad av en kines med hjälp av översättning från vår lärarkollega via telefon så checkade vi in på ett hostel. Helt okej rum. Några av oss tog en PN (power nap för er som inte hänger med) medans vissa gick till ett internetcafe för att kolla upp klubbar inför kvällen. Senare så ansluter sig två killar från TTC (teach and travel China) sig till gruppen. David och Victor. Dom bor i staden brevid. Med sig har dom Larry som dom delar lägenhet med. Vi börjar förfesta lite tills alla är hungriga. Det slutar med att vi hamnar på en liten restaurang längs gatan. Skitgod mat!!! Sen tar vi en taxi till bargatan. Efter att ha varit på lite olika barer/restauranger går vi till POP. Där inne dansar vi och vi börjar även snacka med Mickey. En superrik Kines. Intressant kille det där, han sålde tydligen skor i Tyskland eller vad det var. Iaf när vi har tröttnat så tar vi en taxi till Mcdonalds som ska vara öppet 24 hours. Ja dom har öppet, men dom säljer inget? :S That's so China I guess. Vi får helt enkelt dra till KFC. Efter att alla är mätta så beslutar vi oss för att ta en taxi till en bar där vi har läst att det ska finnas massa västerländska männiksor. Baren är helt tom förutom ägaren (som iofs var västerländsk men fett skabbig) och en kinesisk tjej och kille. Av någon anledning lyssnar vi på barnvisor från sverige :S. Några av oss tröttnar och vi beslutar oss för att ta en taxi till motellet. För första gången får vi åka med en kvinnligchaufför!! :D fett coolt. Vi lyckas efter ett tag hitta hem och då är det sängen som gäller. :) Dagen efter försökte vi hitta billig shopping men lyckades inte riktigt. Efter ett tag beslutade vi oss för att dra hem igen. På bussen sitter vi längst bak. Killen i sätet framför tror att alla sover så han försöker ta smygbilder. Jag var vaken och såg. Just to let you know. Det bästa är att det låter när han tar kort, så jag satt och kollade vad han gjorde hela tiden när han försökte ta bort ljudet. Haha det var kul när han märkte :P. Jag börjar även vänja mig att folk kollar. Alltså dom kollar inte diskret utan verkligen glor med öppna munnar. Det var ganska skönt att komma tillbaka till sin lägenhet och slippa alla som kollar ett tag ;) Jag har bara två bilder från helgen så jag lägger in dom. Får nog kort från dom andra sen. Ha det bra!
Trångt i taxin med fyra i baksätet.
Pizza-time!! :) Yumyum

The city!

Kom hem för ett tag sen från vår lilla utflykt. Baren var helt okej men dyra priser, 20 för en öl liksom! Dom vi skulle träffa var sega så vi drog vidare till KFC för att käka glass. Då smsade dom och sa att dom var där. Sorry sa vi och åkte hem igen och nu sitter jag här. Mina ögon håller på att stängas hela tiden men funderar på om jag ändå ska vänta tills Daniel slutar så att jag kan prata lite med honom. Jag kan ju lägga in tre vackra bilder från kvällen så lä
Här har vi Hanna, Anna och Emily inne i baren!
Sidsel och jag.
Anna som är från Tyskland var tvungen att ta kort med den tyska skylten.
"Beer resaurant of Germany style" Jag vet inte riktigt om det är korrekt engelska där.

Jobbat sista dagen för veckan!

Nu är man ledig i 3 dagar! Jag hade en grym dag idag. Alla tre lektionerna gick superbra! Eleverna var villiga att prata och vi hade det kul tillsammans. Jag hade en kille idag som hette Mountain. Jag har blivit bra på att inte skratta när jag hör sånt. Jag fick godis av två elever. Dom har alltid massa godis och kakor som dom är villiga att bjuda på! ;) hehe. Idag var det kaos på skolan! Elevernas föräldrar kom nämligen och hämtade hem dom över helgen. Det var fullt av fina bilar, föräldrar och ungar. Jag börjar vänja mig att folk kollar var man än går. Ikväll ska vi till en bar och sitta där ett tag. Vi ska träffa 3 andra västerläningar som bor här i staden. Det är bara vi och ca 5 andra i hela staden.

Imorgon hade vi tänkt åka till staden brevid för att gå ut och för att träffa två killar från samma program, David och Victor. Det ska bli kul att höra hur dom har haft det i sin skola.

Jag ska också säga grattis till pappa som fyller år idag!! :D Grattis grattis!

En del av skolområdet!

Lektion

Jag har börjat alla mina lektioner den här veckan med att presentera mig själv. Jag ritar en sträckgubbe och säger att det är jag, elverna börjar alltid skratta. Sen fortsätter ja med att skriva min ålder, skriva vart jag kommer ifrån, rita min familj, skriva och rita vad jag gillar och vad jag inte gillar. Efter det börjar alltid frågorna. Dom undrar ofta vad dom i min familj heter och hur gamla dom är. Först skriver jag pappa, när jag skriver åldern så blir det ofta ett "ahhhhhhhhh" och man hör vissa säga old. Sen kommer vi till mamma. Jag skriver åldern och denna gången hör man "AAAAHHHHHHHHHHHHHH" och många säger old. :P Niklas och Johanna brukar dom inte bry sig så mycket om. Men idag så fick Nella ganska mycket uppmärksamhet. Dom ville veta vad hon hette, hur gammal hon var, hur mycket jag köpte henne för och om hon hade en pojkvän. I vissa klasser har dom frågat om jag har pojkvän och när jag säger ja börjar dom alltid låta och fnittra jätte mycket. Idag fick jag även frågan "can you drive a car?". Jag sa ja och då undrade dom vilken bil jag körde. Jag förklarade att det inte var min bil men jag skrev upp märket iaf. Opel visste dom inte riktigt vad det var men när jag skrev Mercedes så fick jag ett "AAHHHHHH" igen och många gooda (dom lägger ofta på ett a på good och vissa andra ord). Det verkar ändå som att jag har en ganska bra årskurs. Dom vill göra saker och är med. Dom kan inte prata så mycket men kan ändå säga lite. :) Sidsel får vara med dom som går i ettan och tvåan. Hon sjunger 3 sånger med dom varje lektion. Hon kommer att ha haft 17 lektioner imorgon. Det är många gånger man sjunger då. Hanna har femman och sexan. Femman är tydligen bra men i sexan är dom lite "engelska är tråkigt". Anna har juniorhigh. Dom är tydligen väldigt svåra att få motiverade. Emily är med dom äldsta. En del är äldre än henne. Tydligen inte den roligaste åldersgruppen att ha helt enkelt. Många av kineserna kan skriva mycket och svåra ord, men när det kommer till tal kan dom inte prata alls i stort sätt. Allt är bara inlärt i fraser. Kanske inte så konstigt med tanke på att inte ens engelskalärarna kan bra engelska. Imorgon är sista dagen innan helgen! Det ska bli skönt med tre dagars helg ;) hehe Ha det bra alla! HUGS

Kvällspromenad

Hej!
Dagen har varit bättre idag men det är fortfarande jobbigt med så mycket ljud hela tiden. Eleverna är tydligen väldigt exalterade eftersom jag är lärare sa en av dem kinesiska lärarna. Jag hoppas att dom vänjer sig och att dom lugnar ner sig lite.

Idag tog vi en promenad för att gå till "the beach". Jag lägger in bilder. Jag kan säga att vi var ganska besvikna. Idag har vi haft jätteskönt vårväder. Jag satt på balkongen och läste i över en timme under lunchen i bara linne! Super skönt.
Påväg till stranden! Det finns inte alls mycket runt omkring skolan. Men man ser olika byggen överallt!
Vi är omringade av berg överallt!
På stranden!!! :) Haha som ni ser är det inte direkt stranden så som vi hade tänkt oss.

En dag över...

Då var dagen över. Jag vet inte rkt vad jag ska säga. Eleverna är villiga att prata iaf, bara det att dom pratar i munnen på varandra hela tiden. Jag vet inte hur jag ska få dom att vara tysta. Jag har testat att skrika, jag har testat shhh, jag har testat att klappa händer och andra konstiga ljud som bara kom automatiskt. Jag har haft elver som heter Happy, Sun, Moon, Fish, Angel, Leaf osv. Jag vet inte vem som gav dom deras namn. Jag kommer ha 18 lektioner som är exakt lika. Jag vet inte om jag orkar presentera mig 13 gånger till! Imorgon har jag fem klasser. Jag ska försöka koncenterera mig på hur man får dom tysta. Tips Mamma och Tina!?!? :) haha Jag kommer nog hata barn efter dom här 5 månaderna. Som tur är jobbar vi bara 4 dagar i veckan till skillnad mot de kinesiska lärarna som jobbar 12 dagar i rad sen har ledigt 2. Vi har det ändå ganska bra! :) Nu ska jag ta en dusch sen blir det nog snart sängen. Jag är helt slut! Jag trodde kinesiska barn skulle vara väluppfostrade. Jag har också insett att det kan vara bra att kunna kinesiska. Ibland säger dom saker till en och låter skit arga. Kan ju vara kul att veta vad dom säger... Eller kanske inte? Nej duschen var det. Vi får se hur dagen går imorgon! Kram till alla!

Befinner mig i Yueqing.

Hej! Nu har jag inte hunnit skriva på ett tag. Jag kan ta det som jag har missat.
Vi hade graduation i fredags. Vi gick till en restaurang som låg i närheten. Där fick vi mat och vi fick en och en komma upp och hämta våra certifikat. Efter det begav vi oss till en bar. En hel våning var reserverad bara för oss. För 100 kronor fick vi dricka hur mkt vi ville, gå ut på terassen och se fyrverkerier och dansa. Det var jätte kul! Stället var bra och alla var glada. Men runt 3 började folk försvinna så jag och några andra drog till KFC för att käka lite innan vi drog vidare till the mix (en klubb) där vi trodde dom andra var. Dom var inte där så vi åkte hem. En lyckad sista kväll med alla. :)

Dagen efter drog jag, Josefin, David, Glyn och en kille jag inte kommer ihåg namnet på till Ikea. Det blev köttbullar och delocatoboll. Sen så gick vi till sverigeshoppen och köpte på oss godis, kaviar, hårtbröd osv. Det var väl i stort sett det vi gjorde förutom att vi packade också.

Upp tidigt på morgonen för att åka till flygplatsen. Vi kom tillslut i väg på ett plan till staden brevid Yueqing. Där möttes vi av Apple. Som tog med oss till ett supermarket i våran stad. Sen fick vi skjuts till skolan. Vi bor i separata rum. Det är som en etta. Vi har stor säng, skrivbord, 2 stolar och bord, garderob, ett litet kylskåp, en tv, en tvättmaskin, västerländsktoa och Internet! Det är inte jätte lyxigt men det duger gott och väl. Spenderade dagen igår med att städa hela lägenheten. Hittade ett par gamla skor under sängen och en tandborste inne på toan. Staden verkar helt okej. Det kanske inte finns så mkt att göra men en del finns. Dom håller på att bygga överallt. Folk kollar mkt mer här än vad dom gjorde i Beijing. Och när man är på skolområdet så säger många elever "hello" eller "hi teacher".

Nu har vi lunch. Jag har haft mina första två lektioner. Jag är helt slut. Dom är så himla högljuda! Det låter ständigt och dom kan typ inte sitta still! Dom är 10-11 år. Jag har två lektioner till idag så vi får se hur det går med dom. Jag vet inte om jag kommer stå ut med det här ljudet hela tiden! Jag har haft en Sophia i varje klass. Och juste, när jag skulle presentera mig så skulle jag säga att jag inte gillar fisk. När jag har sagt det börjar alla skratta jätte mkt. Tydligen heter en tjej i min klass Fish, what are the odds? Jag har även haft en Moon, Sun och en kille som hette Tea. Nu ska jag villa lite innan nästa lektion. Får se om det gå bättre. Ha det bra så länge. :)

Slutet på en början närmar sig..

Imorgon är sista dagen på praktiken. Känns skönt på ett sätt men samtidigt lite sorgligt nu när man börjar känna "barnen" lite. Dom är ju 17 men beter sig och ser ut som 13. Idag har vi skrivit på kontrakt så nu är vi bundna till våra skolor. Imorgon är det avskedsmiddag och sen den 19e drar vi vidare ut till olika ställen i Kina. Nu är jag så himla trött att jag måste sova! Jag får skriva mer en annan dag. :)

Happy times!... or not.

Ikea var stängt, varför vet vi inte efter som skylten var på kinesiska. Det blev pizza istället som iofs var super gott. Jag har inget planerat till lektionen imorgon och inspirationen är helt försvunnen. Det går bra nu...

Kära Sverige...

Ännu en dag i skolan är över! Jag pratade lite om högtider i Sverige. Sen fick dom göra ett quiz för att se hur mkt dom hade lyssnat. Jag tyckte det gick ganska dåligt men Robert (våran lärare som var med och kollade idag tyckte det gick bra) så det kanske inte var så dåligt som jag trodde. :P På slutet av lektionen var det tre olika tjejer som frågade om de fick ta kort med mig och självklart ställer man upp. ;) haha Sen var de två som tyckte jag såg ut precis som bella i twilight! Jag vet inte rkt om jag håller med, jag är blond hon är brunhårig till att börja med! :P Men det är kul att prata med dom.

Nu har vi fått veta mer om stället vi ska till. Troligtvis kommer vi jobba 20-30 timmar i veckan och vi har hela fredagen ledig. Vi kommer ha utsikt över vattnet där vi bor. Vi bor i separata lägenheter med tv och internet. Vi kommer också ha västerländs toalett! I köket har vi både frys och mikro. Vi kommer inte ha någon "Curfew", alltså en viss tid vi måste vara tillbaka på skolområdet på kvällar. Vi kommer att flyga dit. Det finns en del barer och en del shopping. Vår skola har pool så där kan man simma om man vill. Den som bodde där innan brukade ta en joggingtur på stranden innan jobbet. ;) Det kommer att vara ca 10 grader nu när vi åker dit men i slutet kommer det gå upp enda till 30. Vi har ingen sktrikt klädsel på jobbet. Vi är fem tjejer som åker tillsammans, vi kommer troligtvis vara de enda utländska i hela staden! Man får nog vänja sig vid att folk kollar.

Senare ska vi iväg till IKEA och äta våra kära svenska köttbullar med lingonsylt och brunsås! Kanske slinker en liten prinssesbakelse ner ;). Jag ska även komma på en aktivitet till imorgon.

Have a nice day everyone!

Alla hjärtans dag!

Daniel,
Jag är glad att jag har dig och för att du finns i mitt liv!
Jag älskar dig<3


"That's so wierd!"

Några saker som blir roliga om man översätter dom till engelska:


Pussgurka: kisscucumber


Risig i kistan: Unwell in the coffin


Snurrig i bollen: Dizzy in the ball


Försök förklara dom till en engelsktalande!

Pirr,pirr,pirr...

Hejsan! Idag har varit en spännande dag! Vi hade våran första praktik dag! Men vi fick också reda på var i Kina vi ska spendera dom kommande 5 månaderna. Jag börjar med att berätta om praktiken. Vi kommer till skolan och vi blir tilldelade vår klass. Vi skulle ha 14-åringar men det visade sig att dom var 17. Jag var först ut och jag var sjukt nervös. Det gick ändå relativt bra. Allt tog bara mycket längre tid än det var tänkt. Tex att göra en namnskylt. Inte behöver man 10 minuter till att vika sin namnskylt, skriva sitt namn och rita ett djur brevid? Det gör det kan jag säga. Från början verkade det som att eleverna inte kunde någon engelska alls i stort sett. Det visade sig bara att dom inte vill prata, när dom skrev kunde dom komma upp med ord som jag inte ens skulle tänka på. Imorgon blir det lite annan teknik troligtvis. Vi ska prata om Sverige imorgon, troligtvis avslutar vi med att sjunga små grodorna! :P haha det blir säkert bra. Sen så kan jag berätta att jag är nöjd med min placering! Jag ska till en stad som heter Yueqing. Det ligger lite söder från Shanghai och jag tror att det är ganska nära till vattnet! :) Till ytan är den bara några kvadratmeter större än Västerås men skillnaden är att det bor 1 miljon mer människor i staden! Jag vet inte än vilken nivå jag kommer lära ut på. Det står Primary, Middle och Highschool. Jag hoppas att jag bara kommer få en nivå när jag kommer till skolan, och jag hoppas att det inte blir highschool! Jag kan inte grammatik! (Även fast jag fick MVG på uppgiften om grammatik ;)) Vi ska snart iväg och få reda på mer information om våra placeringar så vi får se då! Ha det bra så länge!

Just dance..

Igår var vi igång enda från 8 på morgonen till 6 på morgonen! Vi började dagen med att åka till the summer palace. Det var inte allt för mysigt att gå runt i parken när det var kallt och blåste. Efter den kalla vandringen blev det lunch på en restaurang i närheten. Sedan åkte vi vidare i bussen till Tiananmen square. Jag stannade i bussen med några andra, det lockade inte att gå runt där för andra gången i sitt liv i detta väder. Tydligen hade dom bara vandrat runt i 30 minuter och det hade varit ganska ovärt. När alla var på bussen igen var det dags för shopping. Ya show market blev det. Efter att ha köpt ett par vanliga svarta pumps för 70 yuan och gått runt och kollat lite beslutade jag och josefin oss för att ta en massage. 30 minuter för 30 yuan. Helt okej! Sen var det dags igen att bege sig till en restaurang. Mätta och glada begav vi oss till det sista stoppet för dagen, nämligen akrobatikshowen. Samma show som jag såg förra gången vi var i Kina. Det var bara ett nummer som var anorlunda. Men dom var lika duktiga som vanligt! :)

Väl hemma igen blev det en snabb dusch sen iväg till 24 hour bar för lite pre-drinks. En öl för en femma blev det. Sen blev det lite taxi lite hit och dit och tillslut hamnade vi inte på Mix! Det var en sjukt kul kväll, dansade non-stop i 5 timmar! (Jag vet dock inte hur mkt det var till dans i slutet när man var helt slut i kroppen.) På slutet tappade jag och Josefin bort oss lite på klubben när vi försökte hitta tillbaka till ingången där våra jackor fanns! Sprang runt där och ingen av personalen kunde engelska. Tillslut kom vi ut iaf! Vi tog en taxi hem och runt klockan 6 så kunde man äntligen få sova!
Idag har jag varit och ätit pepper-beef whit rice för 15 kronor! :) Och nu väntar jag på att min tvätt ska bli klar! Sen kanske jag ska planera lite lektioner eller så kommer det bli så att jag bara slappar! :) Skype går också ifall någon vill? Jag har ju mitt nya headset för 25 yuan som måste testas ;) Ha det bra!

I Sverige betalar vi 50 kronor för en öl...

i Kina betalar vi 5. :) Då vill jag också tillägga att det är 600 ml i flaskorna. Vi har nyss varit ett litet sällskap på 24-hourbar. Det var mycket trevligt. Jag tycker om att det är så blandade nationaliteter hela tiden. Som idag hade vi folk från England, Sverige, Danmark och USA med vid bordet. :)
Nu ska jag sova för imorgon ska vi ut på tur ( som norrmänen säger "ut på tur, aldrig sur!") Jag måste fråga Selma imorgon om dom verkligen gör det :P. Ha det bra godnatt!

Silkmarket!

Hej!
Mitt huvud ekar just nu av massa kineser som skriker "which one do you want, you like this colour, bags for you pretty lady, i have shoes for you, you want the prada bad, i have many different style osv". 4,5 timmas shopping på Silkmarket och man är helt slut! Jag lyckades iaf komma hem med en del saker för inte allt för höga priser.

Mullberry väska i brunt "läder": 151 yuan (nästan samma som kronor) Hon frågade efter en till så hon fick en extra yuan ;)
2 ringar: 40 yuan
1 halsband med en elefant: 20 yuan
Headset: 25 yuan
Hårband: 30 yuan
Kjol (teacher style ;) haha alltså längre än knäna): 50 yuan

Det var väl det. Jag har försökt ladda upp bilder på min lesson plan men just nu verkar inte blogg.se vilja :( Eller så är det bara internet här det är fel på. Ikväll blir det nog en öl på 24-hour bar och lite chill bara. Jag är så himla trött efter shoppingen. Men imorgon har vi både tourday och efter det ska vi nog ut på kvällen! :)
Juste, det snöar här! :(
Ha det bra nu! :)

HJÄLP!!

Hej igen!
Nu behöver jag lite hjälp till att göra min sista uppgift. Vi ska presentera antingen en sång, en saga eller en lek som en lektion. Vi måste även skapa materialet som vi ska ha till lektionen. Man får ta en saga eller sång från sin barndom och det var vad jag hade tänkt göra.
Jag funderade och kom fram till att sagan om den lilla lilla gumman skulle vara bra. Den är relativt kort, enkel attt översätta till engelska och lätt språk. Men jag kan inte hitta texten någonstanns! Är det nån som tror att dom kan få fram texten på något annat sätt och skicka den till mig.
Jag är även öppen för förslag på andra sagor eller sånger som man kan använda! :)

Skola och Indisk mat!

Hejsan!
Har nyss kommit hem efter en dag i skolan. Idag har vi fått vara som små barn igen. Vi har målat och sjungt sånger. Jag fick tillbaka min andra assignment och jag fick "good" vilket blir som ett Vg hemma i Sverige. Jag är nöjd med det! :) Ikväll blir det indisk mat med ca 50 andra. Vår lärare fixade ihop det. Nu ska jag gå och kolla på gramatiken igen så att jag kanske hinner klart med den 4 uppgiften också.
Hoppas alla har en bra dag!
Jag måste även lägga in denna bilden! Haha En intärn grej mellan mig och Merre så ni andra kan bara ignorera bilden.

Helt slut!

Har nyss gjort klart den tredje av våra Assignments. För vissa tog den tydligen 40 minuter men jag och Selma satt med den i 4 timmar! Snacka om att man är helt slut nu! Jag var även duktig och började på den fjärde, "language awerness". Den var svår med tanke på att det i stort sett bara handlade om gramatik och meningsuppbyggnader. Nu ska jag ta en dusch och sen blir det nog sängen. Jag får skriva mer imorgon eller någon annan dag när jag har någonting roligare att  skriva om! Krammiizz

Yummiiiiee!

Våran vanliga matpersonal är på semester så vi får mat hitkörd från ngt annat ställe. Någon som vill ha en smakbit?

Skype!

Idag skulle jag ha tid och skypea om någon är intresserad? :) Jag kan ha datorn på så hör jag när ni skriver till mig.

Bildbomb.

Ni blir ju bortskämda med inlägg idag! Jag tänkte ladda upp lite bilder från de dagarna som har varit.
Utanför snack-market. Josefin till vänster och en av mina flatmates till höger.
Några av delikateserna!
För er som vill veta hur åsne-penis ser ut så ligger den andra från vänster.
En dag var jag i förbjudna staden med Josefin, Julia, Cecile och Stefanie.
På kinesiska muren för andra gången.
Vi fick agera "kändisar" ett antal gånger. (Josefin lyckades lura till sig flaggan från en kille :P)
Utanför Birdsnest!

Tillbaka i lägenheten..

Hej igen!
Jag, Josefin och Julia tog tunnelbanan (kostar 2 kronor) till Lama templet. Det var en hel del folk eftersom det är dagarna precis efter kinesiska nyåret. Det var lika fantastiskt att se den 18 meter långa buddhan för andra gången som det var den första.
Sedan tog vi tunnelbanan till Silk market för att vi skulle shoppa lite. Tror ni att det är öppet? Nej :( Så vi beslutar oss för att äta istället. På andra sidan vägen ser vi en kinesisk restaurang och Mcdonalds. Ja vi väljer Mcdonalds! Där inne får vi en speciell engelsktalande servitris. Jag bestämmer mig för en Big Mac meny som ska kosta 23,50 kronor. Jag får upp 20 och ska fortsätta ta upp mina 3,50. Men då börjar servitrisen säga "no this is okay". Vi förstår inte riktigt varför eftersom det står på menyn att det ska kosta 23,50. Men okej, har vi lyckats pruta på en mcdonalds meny utan att själva pruta så visst går vi med på det. Senare kommer hon tillbaka med maten och inte nog med det, hon börjar även dela ut mer pengar till oss! :P Haha Det slutade med att jag betalade 17 kronor för en Bic Mac meny med mellan cola och pommes! Det är inte varje dag man gör det i Sverige! Jag måste säga att detta var en av dem bästa måltiderna sen jag kom hit!
Nu blir det läxor igen. Vi har fyra stycken att lämna in denna veckan..

Jelly, jelly, jelly...

Godmorgon!
En ska jag inte rkt förstår här i Kina är deras behov av att använda smaklös Jelly. Första natten vi var ute för att äta så beställde vi in ice-tea. Servitrisen börjar fylla våra glas och ner ploppar små vita saker som vi antar är is. Där hade vi fel. Det är nämligen bitar av smaklös Jelly.
I skolan kan man på morgonen köpa några söta pulverdrycker som dom blandar iordning till en. I denna ligger det också bitar av Jelly,
Nu på morgonen ska jag avnjuta min drick yoghurt, tror ni inte dom har lagt i dom små jelly-bitarna där också? Dom fyller verkligen ingen funktion eftersom dom ör smaklös! :S

Är det någon som vet hur man behåller sina mellanrum när man publicerar? Mina texter blir alltid helt ihopmosade :(
Nu ska vi iväg till Lama-templet och sen blir det Silk Market. Vet inte om jag ska handla någonting men vi får se.
Ha det bra!

24- bar

Hejsan!
Jag är uppe på benen igen. Har orkat ta mig över till Josefin idag iaf och jag har fått lite bilder. Kanske lägger upp ett "smakprov" ;) hehe va fyndig jag är!
Jag har nyss gjort halva min läxa, denna gången handlar det om "lesson planing". Tips mamma och Tina? :P
Nu ska vi till 24-bar bara för att komma ut lite. Har suttit här i två dagar. Där har dom billig mat och billig sprit. En öl kostar 4 kronor :) De ni, det är annat mot Sveriges öl för 60 spänn :(.
Hoppas alla har en bra dag hittills (Okej jag skriver sånt bara för jag inte vet hur jag ska avsluta ett inlägg, hejdå låter ju så kort!) :P
Jag råkade ta fel bild. :( Jag har en där man mer ser när jag stoppar den i munnen. Ni kanske ser att den ligger där inne iaf? Men det är "smakprovet" iaf. Nu måste jag springa ner och möta Josefin.

Här får ni hela lägenheten i bilder :)

Detta är vårat kök. Det enda köksredskapet vi har där inne är vattenkokaren. 
Här är toaletten som vi har fått stopp i två gånger vid det här laget.
Duschen. Vattnet shiftar mellan varmt och kallt hela tiden så man får stå och justera duschen ständigt när man duschar.
Vårat "vardagsrum" eller vad det nu ska kallas. Vi har egentligen två stolar. Men det är ingen lyx med soffa eller någonting mjukt. Jag kanske också ska nämna att sängarna är stenhårda, så vi har inga mjuka möbler i den här lägenheten.

Jag har lyckats ladda upp en bild!! :)

Detta är rummet där jag och Selma bor i. TV:n fungerar inte så den lyxen har vi inte.

En ny dag

Hej igen!
Idag känns det bättre. Är inte lika sur över att jag missade nyårsfirandet. Solen skiner ute och jag mår mycket bättre. Jag ska försöka koncentrera mig på att göra lite läxor idag eftersom jag missat två dagar i skolan. Nästa vecka har vi 4 uppgifter att lämna in! Och vi ska också förbereda oss inför våran lärar-praktik! Spännande. Jag kan fortfarande inte se mig själv leda 60 elever. ( I värsta fall är en klass så stor. Vanligast är att det är 50 elever.) Nu ska jag ta en dusch sen gå över till Josefin och se vad dom tänkte äta.
Ha det bra :)

Så var det ett nytt år...

i Kina iaf.
Det slutade med att jag inte kunde gå pga feber. Istället har jag suttit i en lägenhet helt ensam och lyssnat på bullret från raketer och känt mig ensam. Vilken kul start att börja ett nytt år på eller hur? Jag går nog och lägger mig nu istället. Godnatt.

Chinese new year!

Hej!
Jag mår fortfarande inte bra. Jag hoppar över den första lektionen och går på dom två andra. Ikväll är det kinesiska nyåret men jag vet inte om jag ska gå även fast jag verkligen vill. Man kanske ska ta en ipren och pallra sig iväg till middagen och karaoken iaf. Inte för att jag kommer sjunga med min röst men det kan ju vara kul att se dom andra sjunga. Efter middagen tror jag att många ska ut men det ska inte jag iaf.
Nej nu ska jag vila lite innan jag måste ta mig till skolan!

Sängliggande

Idag var det så illa att jag fick ligga hemma i sängen. :( Har feber, ont i halsen, värk i hela kroppen, täppt i näsan och ont i huvudet.
Jag har iaf lämnat in min första inlämningsuppgift, vi får väl se sen hur det gick med den. Jag fick göra klart ganska mycket igår och jag var ju inte världens piggaste så det kunde nog ha blivit bättre. Jag har sovit enda fram till nu, alltså 1 på dagen. Jag funderar på att gå och lägga mig igen.
Hälsningar från ledsen Sofia :(

RSS 2.0