So China.

Så till den saken jag sa att jag skulle skriva om som är typiskt Kina. Det är att ha förpackningar i förpackningar i förpackningar..
Dessa halstabletter köpte jag.
Bild 1- ta bort tunna plasten runt förpackningen
Bild 2- du har då en plåtförpackning
Bild 3- öppna plåtburken för att hitta en ny förpackning
Bild 4- öppna den nya förpackingen och där i ligger halstabletterna i enskillda förpackningar.

Jag tycker att plåtburken hade räckt som förpackning till halstabletterna men varför spara på miljön när man kan slösa :)?

8an

Hej!
Jag har gått med på att ta Annas klasser på måndag för att hon ska åka bort och jag är ledig. Så idag satt jag med på en av hennes lektioner för att se hur det var. Jag måste säga att jag saknade mina små barn! Dom är inte alls lika läskiga som stora tonåringar :P haha. Men det ska nog gå bra om det bara är en dag. Jag kommer ha fyra olika lektioner. Jag tror det är tre med 7an och en med 8an. Ska bli intressant och se hur det är. Annars har jag haft tre lektioner idag med mina små treor. Alla klasser jag har på torsdagar är jätte bra. Ikväll blir det kinesiska lektion, prata med Daniel på skype och kanske någon film. Två stycken av dom andra åker bort idag eftersom vi har långledigt. Men jag och Hanna kommer att stanna här. Jag ska se om jag skriver ett inlägg senare om en grej som är typiskt Kina. Vi hörs! Puss och Kram :)

Mobil

Hej!
Idag har varit en bra dag. Lektionerna var bra, vädret var bra och vi hade en trevlig kväll på pizza restaurangen med Emilys pappa. Nu är jag hemma igen och jag kom på att jag bara måste visa er korten på min nya mobil. För 500 kronor fick jag denna super-kinesiska mobil! Den är som ni ser rosa och när man öppnar och stänger den så har den små blinkande kaniner på framsidan! (Kaniner för att det är Kaninens år, det betyder tur!)

Jag måste även kort berätta om en sak som hände i Emilys klass förra veckan. Hon har dem äldsta eleverna. Hon pratade om litteratur med dom och jag tror hon skulle förklara skillnaden mellan en non-fiction och en fiction bok. Så tar hon upp en killes uppslagsbok och öppnar den för att visa den för klassen. Då har han klippt ut en fyrkant i mitten på massa sidor så att det är ett stort hål där i som man kan gömma saker i! Hahah! Emily kunde inte sluta skratta när hon såg det :P.
Iaf tillbaka till korten! Här kommer korten på mobilen ;)

vilken natt...

Jag  hade massa problem med att sova i natt. Jag gick och la mig 11, när jag fortfarande inte hade somnat kollade jag på klockan och då var den halv 2. Sen tog det ett bra tag till innan jag somnade och öven då vaknade jag upp hela tiden. Jag börjar bli sjuk så hela min kropp gjorde ont också och när jag skulle upp och dricka hade jag inte alls mycket vatten kvar.. Men nu är jag uppe igen iaf och ska snart ha lektiioner. 2 stycken sen är det lunch i 2 och en halv timme. Det blir nog lite sova då...

Helg!

Den här helgen har det inte alls hänt mycket därför har jag inte bloggat. Vi har gått på lite promenader, ätit på KFC, handlat mat, jag har skypeat, kollat på serier, kollat lite på universitet och städat. Det är inte mycket med tanke på att vi har tre dagars helg. Jag jobbar på att ladda upp bilderna från när Daniel var här också, och hittills har jag lyckats med några. Jag lägger upp alla tillsammans sen. :) Imorgon är det jobb igen. Ja det är väl allt :P

Allergi!

Jag tror ganska så säkert nu att jag är allergisk mot en viss linsvätska. Jag har nämligen bytt linsvätska nu när Daniel kom. Och det var den linsvätskan jag precis hade bytt till i Sverige när jag trodde att jag hade fått min ögoninflamation. Igår sved det i ögonen efter att jag hade haft mina linser i första dagen under veckan. Så jag tog ut dom. Då kliade det ena ögat jätte mycket och båda ögonen var väldigt röda. Nu på morgonen när jag vaknade så känndes det konstigt med det ena ögat, inte det som kliade utan det andra. Jag trodde först att det var helt ihopvarat men det visade sig bara att det är helt uppsvullet så jag kan bara halft öppna det. Idag ska jag nog köpa en ny linsvätska och jag ska nog itne använda linser på ett tag. Juste, jag kan inte heller tvätta mitt ansikte för vattnet fungerar inte. Det fungerade inte igår heller :(. Men hoppas ni andra har det bra iaf! :)

sad day :(

Hej!
Dagen och gårdagen har inte alls varit kul. Ungarna håller inte käften. Inget funkar. Att vänta, att skrika, att hota med att kasta ut dom, att hota med att inte se film, att göra lugna aktiviteter. Dom pratar iaf. Just nu hatar jag läraryrket och känner inte alls för att vara här. :( Tips?

Sen till en helt annan sak! Min födelsedag är ju om mindre än en månad ;) Och jag menar jag skulle ju inte bli allt för besviken om man fick äta lite svenska godis eller så då. ;) Det tar ca två veckor för packet att komma fram, eller det gjorde det för Emily, Sidsel och Hannas paket iaf :P. Alltså det är ju inget krav eller så... :P

Sofia Sundholm
Yueqing Foreign Language School
Dong shan Nan Village
Binhai Pianqu, Zhongxin District,
Yueqing City, Zhejiang Province
325600
China
Lots of hugs! xox

Hello again!

Nu har man varit lite dålig på att uppdatera, jag skyller på Daniel ;) hehe.
Nej men jag hade tänkt att göra ett fint inlägg med bilder, men det verkar inte fungera just nu att ladda upp bilder så det får bli en liten kort sammanfattning istället så lägger jag upp bilder sen :)

Förra helgen tog vi snabbtåget till Shanghai. Det tog ca 4,5 timmar att ta sig dit. Väl där så letade vi upp ett hostel att bo på. Vi hittade ett billigt med väldigt bra läge, mitt i stan! :) Under de två dygnen vi var där så hann vi med shopping, några frappochinos på starbucks, åka upp i TV-tornet, tappa bort Daniels mobil (alltså jag tappade bort den), äta mcdonalds, gå runt och kolla på marknader, äta på coffe bean och klippa mig :). Jag lägger som sagt upp bilder på det sen. Jag tyckte om Shanghai, det var en mysig stad med vattnet och så :). Det är mer som en storstad med höga skyskrapor och mycket ljus överallt. Tycker nog bättre om Shanghai än om Beijing. :)

Sen var vi tillbaka i Yueqing igen. Under veckan har vi varit en dag på polisstationen för att anmäla mobilen. Dom tyckte vi var kostiga som skulle göra det för i Kina gör man inte det. Tillslut kom vi därifrån med en polisrapport som jag själv fick skriva ihop :P Daniel har varit med på några lektioner och hjälpt till, vi har varit ute och ätit och shoppat i south street (ballerina för 30 kr), vi har gått en asjobbig väg för att komma upp till ett berg där man kan se ut över hela Yueqing och vi har gått ner till "stranden".
Nu har Daniel åkt hem vilket känns väldigt tomt :(. Men jag tror det blir bättre med tiden och det är ju inte allt för långt tills vi ses igen! :)

Det var lite kort! Jag fixar korten senare som sagt. Hoppas alla har det bra där hemma! :)

I like the flowers!

Hejsan!
Har jobbat klart för denna veckan nu! Jag har sjungit med mina treor hela veckan, låten "I like the flowers". Nu är jag ganska trött på den. Idag har jag och Daniel gått till "stranden". Vi ska testa att ta en annan väg dit nästa gång så kanske man kan se lite mer vatten. Jag har haft tre lektioner idag också. Imorgon åker vi till Shanghai tidigt på morgonen och är där i två nätter. Det ska bli kul att åka dit! :) Jag funderar på att klippa mig och att köpa en kamera. Kanske blir det lite sommarkläder också ;) Det beror på vad vi hittar och om det är billigt. Lite filmer skulle ju inte heller vara helt fel ;) Jag tänkte lägga in två bilder från dagens lektion också. Jag frågade "Is it okay if I take a picture if you sing?" "YEESSSSSSSSSSS!" skrek alla ;) Dom gillar att vara med på kort haha.
I klassrummet. Så här ser det ut! :)

Happy womensday!

Ni hao ma? Hur mår du på kinesiska :).
Idag har Daniel varit med på både en kinesiska lektion och på tre av mina lektioner. "Det var intressant och dom var jobbiga och höll på hela tiden och snackade med mig." säger Daniel om dagens lektioner. Han tillägger nu när han såg att jag skriver detta att "sofia var jätte duktig". Men ja vissa klasser idag var bra och andra inte.
Efter det så åkte vi till South Street med dom andra. Vi kollade mycket på tjejsaker så Daniel kanske inte tyckte det var jätte kul men nu har han iaf fått se "the real China". :P Efter det splitrades vi. Jag och Daniel gick och åt. Efter att ha kollat runt hittade vi en kinarestaurang som såg bra ut. Maten var god (men nu är ju all mat god jämfört mot skolmaten ;)) haha. Nej men det var gott. 80 spänn för två olika rätter med ris och dricka :). Inte billigt men ändå helt okej. Sen så gick vi till en supermarket! Handlade tre kassar fulla med mat och annat som behövs. Nu ska vi nog gå och lägga oss snart. :) Det var allt för idag! Ha det!
Daniel på restaurangen! :)
Nå jordgubbsgodis från Taiwan som vi testade. Ingen höjdare direkt... :(

Tell me why I don't like mondays..

Hello!
Idag har det gått sådär i skolan. Ju fler lektioner jag hade ju sämre blev det. När jag skulle börja det fjärde var det ganska illa. Var inte alls på bra humör och ungarna pratade och lyssnade inte. Så fort en kinesisk lärare kommer in så blir dom knäpptysta. Jo det kan ju vara för att dom kan hota mer på kinesiska och för att dom slår till dom överhuvudet och drar dom i öronen lite då och då, men på ngt sätt borde det väl gå att få dom tysta. Så ja idag hatar jag barn :(. Daniel följde inte med till klassrumet idag och det var väl tur det :P. Vi får se om han kommer med imorgon. Nu är det nog dags för en film! Daniel käkar nudlar eftersom han redan har gett upp på skolmaten :P Synd för han eftersom vi faktikst fick chicken nuggets idag ;) Ha det bra där hemma! Puss och Kram

Airport pickup

Hej!
Igår lyckades jag tillslut ta mig till flygplatsen med hjälp av lappar på kinesiska och några få ord jag kan på kinesiska. Efter att ha druckit min melonjuice för 78(!) kronor så kom Daniel :) Vi tog en taxi  hem och skickades runt mellan tre olika taxibilar men vi kom hem tillslut iaf! Nu har vi nyss varit nere till lunchen. Daniel var inte så imponerad. :P Nu ska vi dricka lite te och mysa. Det är skitväder ute idag! :( Kram
Kolla vem som är här!? :D

Frajdej

Idag är det fredag. Jag passade på att sova ut eftersom jag inte jobbade idag. Men vi hade vår första kinesiskalektion! Det gick väl sådär. Det är så himmla svårt att uttala allt. Vi fick lära oss saker i klassrummet och om att sova (:S). Nästa gång blir det lite mera användbara ord eftersom vi ska få lära oss om mat. :) Efter kinesiskan så var vi med på två av Emilys lektioner. Hon har dom äldsta barnen. Hon pratade om London och jag tyckte iaf att det var väldigt intressant :). Jag är dock glad att jag har mina små kidz. Känns som att jag passar bättre med dom! Och nu är Daniel påväg hit!!! :D Det ska bli så himla kul att träffa honom! Vi får se imorgon om jag lyckas ta mig till flygplatsen.
Nu ska vi snart ner till stan. Vi tänkte dra till Cabar och ta en öl eller ngt bara. Det blir nog ganska lungt! Imorgon har vi planer på KTV (karaoke). Vi får se om jag hinner tillbaka eftersom jag ska till flygplatsen.
Men ha det så bra hemma :) Puss & Kram

Fanta peach!

Jag säger bara en sak om fanta peach, SMASKENS! :) Hoppas att den kommer till Sverige. Och nu kanske någon undrar "varför dricker du läsk på en torsdag?". Jag har ju inga lektioner imorgon så torsdag är som fredag, därför får man väl unna sig lite läsk. ;) Haha jag har ju stått ut med kidzen i fyra dagar liksom. Nej men dom är supersöta också, bara dom kunde stänga sin munnar lite oftare :P. Daniel kanske kan hjälpa till om han är med i klassrummet? haha

I klassrummet

Jag röt till på en elev idag och spände ögonen i han. Resten av lektionen var det han som sa till andra att vara tysta. Han kanske lärde sig ngt?

Mat!

Tänkte lägga in denna bilden också på Hannas räksallad. Ja det ljurosa är hela pytte små räkor i salladen :P

Eftersom Johanna frågade..

Så lägger jag in bilden på mina elever, bland annat min favvo Daniel :)
Det är han längst till vänster. Dom andra har jag inte lärt mig namnen på än men dom är också mina elever :)

South street

Hej!
Idag har jag haft lektioner som vanligt. Ungarna var inte helt tysta men det var iaf lite bättre. Shit, när man ska köra en lek med dom så blir dom helt crazy. Och jag körde en aktivitet där jag visade bilder på djur och frågade olika frågor till. Innan jag ens har frågat frågan så räcker dom upp handen och typ "let me try". Så försökte jag förklara att jag inte ens frågat någonting än men det gick inte riktigt hem. Och jag har hittat min favvoelev! Alltså världens sötaste lilla kille! Han ser inte så kinesisk ut. Har jätte gulliga ögon. Han heter Daniel :P Han försökte lära mig kinesiska idag bla orden (sharp shark och blue whale) När ska jag använda det liksom? Sen ville han att jag skulle ta kort på han och ja han är super söt!
Efter jobbet idag åkte vi in till stan till south street där det skulle finnas lite billigare shopping. Jag köpte lite smycken och en parfym. Vi han inte gå där så länge för det stängde. Vi får definitivt åka dit igen! Efter det blev det lite shopping på ett supermarket och sen en burgare på KFC. Jag måste sluta äta så onyttigt! Men man är typ ständigt hungrig känns det som pga skolmaten eller ngt?... Jag vet inte. Man är mätt men ändå inte efter att ha ätit.
Jag har även listat ut hur jag tar mig till flygplatsen tror jag... Vi får se på lördag ;) hehe
Ha det bra där hemma och en extra hälsning till pappa som är sjuk ( okej skrev detta mest för att pappa ville ha ngt att läsa ;))

Bad and good.

Dagen har hittills varit blandad. Jag fick damp på en klass och hotade med att kasta ut nästa elev som pratade. Jag skrev upp två regler på tavlan, prata inte när andra pratar och räck upp handen om du vill prata. Jag fick även ta pennor från en elev som inte kunde sluta leka med dom. Jag lyckades iaf ha klassen tyst 10 minuter i slutet.
Sen till det bra. Påväg till matsalen så säger tre av mina elever att jag är deras favorit lärare "in the afternoon". Det är ju alltid nånting. ;) Nu ska jag värma mig lite tills det är dags att gå igen. Vi har regn idag så det är inte alls lika varmt :( Kanske skriver mer sen ifall någonting kul händer :)

RSS 2.0